072-5400335 info@lumail.nl

Op 22 maart 2019 werd tijdens een feestavond in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee het Amstel Hotel in Amsterdam uitgeroepen tot het Dak van het Jaar 2018 in de categorie hellende daken.

Het Dak van het Jaar is de prijs voor het dak waarbij een technisch bijzonder dak in goede samenwerking op een perfecte manier (in technisch, esthetisch, arbotechnisch en duurzaam opzicht) wordt gerealiseerd. De mogelijkheden op het dak worden steeds uitgebreider. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: platte en hellende daken. De jury voor de platdak-projecten is grtoendeels samengesteld uit de redactieraad van vakblad steilDAK en bestaat uit:

 

  • Leen Iseger (SKG-IKOB)
  • Karsten Konrad (Konrad Roof Technology)
  • Jan van Leeuwen (BMI Monier)
  • Jan Rooding (Rooding Architecten)
  • Will Verwer (Stichting Dakmeester)

 

De nominaties konden door de markt zelf worden aangedragen. Dit heeft geresulteerd in een lijst van 13 zeer uiteenlopende projecten.

De jury heeft de genomineerde projecten beoordeeld volgens de volgende criteria: esthetiek, technische uitvoering, onderlinge samenwerking, veilig werken en duurzaamheid. Een vergelijking tussen de projecten was door de diversiteit van de nominaties lastig. Uitgangspunt van de jury-beoordeling was dat het winnende project het vakmanschap binnen de dakenbranche honoreert en als zodanig als voorbeeld voor de hele dakenbranche kan gelden.

 

Diverse nominaties kwamen hiervoor in aanmerking, hetzij vanwege de bijzondere uitstraling van het betreffende dak, hetzij vanwege bijzondere oplossing die in de gegeven situatie is gekozen. Er was één project dat op alle criteria hoog scoorde. De gebouwschil van het iconische Amstel Hotel in Amsterdam is onlangs in de oorspronkelijke staat hersteld. Alleen al op het zinken dak was voor deze klus een hoge mate van vakmanschap vereist. Het Amstel Hotel is dan ook de terechte winnaar van Het Dak van het Jaar 2018.