072-5400335 info@lumail.nl

Met de komst van de herfst en winter, en de soms wel ongure weersomstandigheden die daarmee gepaard gaan, is niets zo belangrijk als een goed dak boven het hoofd. Een dakbedekking moet natuurlijk in de eerste plaats functioneel zijn, maar hoeft esthetiek niet uit te sluiten. Een mooi dak verhoogt namelijk de waarde van het huis en maakt de uitstraling helemaal af. De Quadro by Icopal dakpan combineert feilloos beide criteria: ze is niet alleen erg licht in gewicht en eenvoudig te plaatsen, ze geeft het dak dankzij haar unieke vorm en kleuren ook een moderne en strakke uitstraling. Icopal combineerde recent deze troeven in een uitzonderlijke renovatie van een dak uit 288 m² in de Antwerpse Kempen.

 

De Quadro by Icopal dakpannen zijn licht in gewicht: het systeem weegt 1/7e van betonnen dakpannen. Daarom kunnen ze zonder problemen op ieder type hellend dak geplaatst worden, vanaf een lage dakhelling van 15° tot verticale daken. Het systeem is bovendien geschikt voor zowel nieuwbouw als voor renovatie: de Quadro by Icopal dakpannen zijn namelijk zeer eenvoudig te plaatsen over de vorige dakbedekking. Dat is mogelijk dankzij de praktische afmetingen en de unieke bevestigingsmethode. Met het systeem van Quadro by Icopal kan een dak in twee dagen volledig vernieuwd worden, terwijl de dakdekker er met een traditioneel systeem er minstens vier dagen over zou doen. 

Samenstelling uit staal

Elke Quadro by Icopal dakpan is uitgerust met een sterke kern van dubbelzijdig thermisch verzinkt staal, met daarop een beschermcoating aan de boven- en onderzijde. Die meervoudige afwerking zorgt voor een extreem sterke en tegelijkertijd lichte dakpan. De Quadro by Icopal dakpannen zijn bestand tegen weer en wind, wat resulteert in uitzonderlijke duurzaamheid. Omdat Icopal ervan overtuigd is dat de dakpannen seizoen in, seizoen uit bescherming blijven bieden, geven ze een garantie van 30 jaar.

Akoestisch comfort

De stalen dakpannen bieden een uitzonderlijke bescherming: ook op akoestisch vlak moeten ze niet onderdoen voor traditionele daksystemen. Dankzij een techniek die de ingenieurs hebben ontleend aan de auto-industrie, is er een oplossing gevonden voor geluidsdemping op de stalen dakbedekking. Het akoestisch systeem zit geïntegreerd aan de achterzijde van elke dakpan en zorgt ervoor dat de trillingen waaraan het dak onderhevig is bij regen of hagel, sterk verminderen. Op die manier kan het lawaai van slechte weersomstandigheden verminderd worden met meer dan de helft

Uitzonderljk project van 288 m² in de Antwerpse Kempen

Verschillende huizen en smaken vragen om verschillende oplossingen. Eén van die oplossingen zocht, én vond, Icopal met een Officieel Erkende Dakplaatser voor de renovatie van een dak van 288 m² in de Antwerpse Kempen in september. Omdat het dak bijna dubbel zo groot is als een gemiddeld dak, stonden de eigenaars voor een belangrijke keuze. Ze kozen voor de Quadro by Icopal dakpannen omdat ze zo licht zijn, en dus ook makkelijk en snel te plaatsen. Maar ook de vorm van de dakpannen was een belangrijke factor in de beslissing: “We wilden de algemene stijl van ons huis behouden, en dus ook een dak dat leek op ons oud dak. Deze dakbedekking is vlak, en leunt het dichtste aan bij wat er vroeger lag.”

Om ervoor te zorgen dat de daken passen bij elk soort huis, zijn de Quadro by Icopal dakpannen verkrijgbaar in vier kleuren: mat zwart, grafiet grijs, mol grijs, en baksteen rood. De keuze van de eigenaars in de Antwerpse Kempen was baksteenrood. “Die kleur geeft onze villa van ongeveer 50 jaar oud een frisse, maar ook landelijke look. Het is ook iets wat opvalt tussen de saaie donkere daken uit de buurt.” De eigenaars hebben bovendien een primeur boven hun hoofd. Het is de eerste keer dat een project van dergelijke oppervlakte in die kleur is afgewerkt.

De oude asbesthoudende dakleien werden eerst volgens alle veiligheidsvoorschriften verwijderd om daarna de nieuwe dakpannen te kunnen plaatsen. Het oude dak was omringd door groene klimopplanten, waar de eigenaars nogal tuk op waren. De harmonie van de woning is volgens de eigenaars goed bewaard gebleven, want de vakmensen zijn erin geslaagd om het dak te plaatsen zonder het groen te beschadigen. “We kunnen nu genieten van een modern, fris dak en tegelijkertijd de landelijke uitstraling behouden”, aldus de zeer tevreden eigenaars.