072-5400335 info@lumail.nl

De van oorsprong Belgische onderneming Eternit evolueert en zet een belangrijke stap in haar jarenlange geschiedenis. Voortaan zal deze toonaangevende bouwmaterialenproducent onder de nieuwe bedrijfsnaam Etex wereldwijd als één sterk bedrijf de bouwsector nog meer inspireren met innovatieve oplossingen. Helemaal in lijn met de slogan ‘Inspiring ways of living’. De naam Eternit blijft wel bestaan als een van de drie commerciële merken die de groep aanbiedt.

Lokale expertise, globale impact Etex bestaat uit verschillende divisies. Etex Exteriors, de divisie verantwoordelijk voor alle buitenoplossingen in vezelcement, bundelt de krachten van haar teams in alle landen waar het actief is. Op die manier wil de bouwmaterialenproducent vanuit zijn grote lokale expertise een nog grotere globale impact creëren.

“Als Etex kunnen we onszelf beter profileren als aanbieder van lichtere en vooruitstrevende bouwoplossingen en met vernieuwende materialen het verschil blijven maken in een circulaire bouweconomie. Het stelt ons in staat continu de kwaliteit van onze producten en diensten te verbeteren én onze klanten in de bouwsector optimaal te ondersteunen. Zo blijven we hen inspireren met nog betere producten, systemen en oplossingen die hun projecten veiliger, duurzamer, slimmer en mooier maken.”

Drie commerciële merken Om het product- en dienstenaanbod beter af te stemmen op de behoeften van de klanten in de bouwsector hertekende Etex zijn merkenstructuur. Vanaf nu heeft Etex Exteriors een duidelijk en uniform aanbod van drie commerciële merken:

• Cedral leien en sidings Met Cedral presenteert Etex één merk voor leien en gevelstroken vervaardigd uit vezelcement voor de residentiële woningbouw. Het biedt plaatsers, dakdekkers en particulieren een compleet assortiment om de volledige buitenkant van de woning mee af te werken.

• EQUITONE gevelpanelen De architectonische gevelplaten in vezelcement blijven onder de naam EQUITONE beschikbaar. Architecten vinden er een uitgebreid gamma dat hen inspireert tot het creëren van duurzame en authentieke gevelontwerpen.

• Eternit golfplaten De merknaam Eternit wordt enkel nog gebruikt voor golfplaten in vezelcement, hoofdzakelijk voor agrarische toepassingen. Daarmee gaat het merk terug naar zijn roots en wil het ‘de landbouw van de toekomst’ inspireren met vernieuwende dakconcepten.

Service blijft gewaarborgd Terwijl alle communicatie (website, promotiemateriaal,…) naar dakdekkers, plaatsers, architecten en handelaars in de loop van de volgende maanden zal worden aangepast, benadrukt Etex dat er aan de kwaliteit van de dienstverlening niets verandert. Alle contactpersonen voor de binnen- en buitendienst blijven dezelfde. Zo is continuïteit verzekerd.